Als een klant wenst te betalen met een gemeentelijke cadeaubon dient de handelaar deze onmiddellijk samen met de klant te ontwaarden. Er zijn verschillende manieren om een cadeaubon gedeeltelijk te ontwaarden. LET OP: Niet alle cadeaubonnen kunnen gedeeltelijk ontwaard worden. Dit hangt af van de stad of gemeente.

LET OP: om te ontwaarden moet je aangemeld zijn als handelaar.

  1. UNIEKE CODE. – via PC: meld je aan in het online platform voor handelaars via be > LOGIN’ > kies je STAD of GEMEENTE. Je meldt je aan met het e-mailadres (login) waarmee je je bij inschrijving hebt geregistreerd en het paswoord (dat je zelf hebt gekozen). Eens je bent aangemeld kan je onmiddellijk cadeaubonnen geheel of gedeeltelijke ontwaarden. Vul de unieke code in het voorziene kader in. Druk op ontwaarden. Vul vervolgens bedrag in lager dan saldo. Druk vervolgens op bevestigen. Bevestig bedrag of corrigeer via ‘annuleer’. De app bevestigt de ontwaarding en geeft het nieuwe saldo van de cadeaubon weer. Indien je het volledige bedrag wil ontwaarden dan hoef je niets in te vullen in het kader voor bedrag.
  2. SCAN QR-CODE – via APP (smartphone of tablet): meld je aan in de app van Gift2Give voor handelaars met het e-mailadres (login) waarmee je je bij inschrijving hebt geregistreerd en het paswoord (dat je zelf hebt gekozen). Eens je bent aangemeld kan je onmiddellijk cadeaubonnen geheel of gedeeltelijke Scan de QR code en druk op ontwaarden. Vul vervolgens bedrag in lager dan saldo. Druk vervolgens op bevestigen. Bevestig bedrag of corrigeer via ‘annuleer’. De app bevestigt de ontwaarding en geeft het nieuwe saldo van de cadeaubon weer. Indien je het volledige bedrag wil ontwaarden dan hoef je niets in te vullen in het kader voor bedrag.