Als een klant wenst te betalen met een gemeentelijke cadeaubon dient de handelaar deze onmiddellijk samen met de klant te ontwaarden. Er zijn verschillende manieren om een cadeaubon te ontwaarden. LET OP: om te ontwaarden moet je aangemeld zijn als handelaar. Er zijn vier manieren om de cadeaubon te ontwaarden:

  • UNIEKE CODE. – via PC: meld je aan op het online platform voor handelaars via gift2give.be > ‘LOGIN’ > kies je STAD of GEMEENTE. Je meldt je aan met het e-mailadres (login) waarmee je je bij inschrijving hebt geregistreerd en het paswoord (dat je zelf hebt gekozen). Eens je bent aangemeld kan je onmiddellijk cadeaubonnen geheel of gedeeltelijke ontwaarden. Vul de unieke code in het voorziene kader in. Druk op ontwaarden.
  • SCAN QR – via APP (smartphone of tablet): meld je aan in de app van Gift2Give voor handelaars met het e-mailadres (login) waarmee je je bij inschrijving hebt geregistreerd en het paswoord (dat je zelf hebt gekozen). Eens je bent aangemeld kan je onmiddellijk cadeaubonnen geheel of gedeeltelijke Scan de QR code en druk op ontwaarden.
  • NFC – via APP (smartphone of tablet): meld je aan in de app van Gift2Give voor handelaars met het e-mailadres (login) waarmee je je bij inschrijving hebt geregistreerd en het paswoord (dat je zelf hebt gekozen). Eens je bent aangemeld kan je onmiddellijk cadeaubonnen geheel of gedeeltelijke ontwaarden. Houd de cadeaubon met NFC-chip tegen je toestel en druk op ontwaarden.
  • CAMERA-app – via smartphone of tablet: SCAN de QR-code in met je smartphone of tabletcamera. LET OP: geen foto nemen! Enkel de QR-code inscannen en daarna op de link klikken die tevoorschijn komt. Je hebt hier geen aparte app met QR-code scanner voor nodig. Deze manier werkt op de nieuwste generatie smartphones of tablets met de nieuwste update. meld je aan in de app van Gift2Give voor handelaars met het e-mailadres (login) waarmee je je bij inschrijving hebt geregistreerd en het paswoord (dat je zelf hebt gekozen). Eens je bent aangemeld kan je onmiddellijk cadeaubonnen geheel of gedeeltelijke Scan de QR code en druk op ontwaarden.