Natuurinvest pioneert met nieuw donatiechatbot platform van Vlaams bedrijf Gift2Give

Het ondersteunen van het jaarlijkse Hyacintenfestival in het Hallerbos met een gift kan vanaf vandaag ook via een geautomatiseerde gesprekspartner op Facebook’s Messenger platform.

  • Natuurinvest de investeringsmaatschappij achter het Agentschap voor Natuur en Bos, is de eerste gebruiker van Gift2Give’s donatiechatbot platform om giften mogelijk te maken via smartphone.
  • Deze nieuwe techniek maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier mobiel met je smartphone geld te geven voor een goed doel. Gedaan met het dowloaden van de zoveelste app. Gewoon een QR-code scannen in het Hallerbos of Natuur & Bos intikken in Messenger. Een chatbot begeleidt de gebruiker via enkele clicks naar een gift.
  • Het wordt ook mogelijk om in de toekomst via andere sociale mediakanalen giften voor goede doelen te doen. Dit is nog maar het begin en primeur voor Vlaanderen.

Het bedrijf Gift2Give, pionier op het vlak van digitale geschenkkaarten voor steden en gemeenten is vandaag verheugd om als eerste op de markt donaties (giften) via een chatbot op Facebook’s Messenger platform te mogen voorstellen.

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), een agentschap van de Vlaamse overheid, werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuur. Het agentschap staat in voor het beleid, het duurzaam beheren en het versterken van natuur samen met alle partners. Binnen dit kader worden jaarlijks heel wat activiteiten georganiseerd waarbij een financiële ondersteuning altijd welkom is. Zo komen er jaarlijks duizenden bezoekers het prachtige paarse bloementapijt bewonderen in het Hallerbos tijdens het hyacintenfestival. Hiervoor worden gratis bussen van De Lijn ingelegd om het bos te ontlasten van autoverkeer, doch deze bussen zijn niet gratis. Daarbovenop dient alles in goede banen geleid te worden vanuit organisatorisch oogpunt. Een gift is dan ook meer dan welkom. Dit kan via het scannen van bijgevoegde QR-code of door Natuur en Bos in te tikken in Messenger. Een geautomatiseerde gesprekspartner begeleidt de gebruiker via enkele clicks naar een gift.

Stéphane Jacobs, oprichter van diverse bedrijven zoals 4411 mobiel parkeren (thans Be-Mobile), Monizze uitgever van elektronische maaltijdcheques en Gift2Give heeft deze oplossing samen met zijn vennoot Tom Schuyten, pioniers op het vlak van mobiele betalingen bedacht. “De uitbreidings- mogelijkheden en toepassingsgebeiden van dit nieuw donatiesysteem zijn legio, temeer er in de toekomst steeds minder cash geld in omloop zal zijn, ontstaat er in de markt een behoefte om efficiënt en mobiel een kleine bijdrage voor een goed doel te kunnen geven”: zegt Jacobs.

Hoe werkt de donatie chatbot?

Optie 1: Scan onderstaande QR-code

Optie 2: Type ‘Natuur en Bos’ in op de zoekbalk van Facebook Messenger

 

Over Gift2Give

Gift2Give is een innovatieve dienstverlener inzake ‘Slimme Waardepapier’ oplossingen zoals digitale geschenkbonnen of -kaarten voor steden en gemeenten die op een creatieve manier helpen om de lokale economie te versterken en ervoor zorgen dat de werklast voor de stad of gemeente wordt geminimaliseerd. Giften en allerlei donatievormen zijn een ander voorbeeld van slimme betaaloplossingen die Gift2Give naar de markt wenst te brengen.

Contactpersonen:
Dhr. Stéphane Jacobs, oprichter Gift2Give 0475/91 58 02 e-mail: sj@gift2give.org
Dhr. Tom Schuyten, medevennoot Gift2Give 0473/83 48 68 e-mail: ts@gift2give.org
www.gift2give.eu Facebook/gift2givebelgium

Ander nieuws over Gift2Give